Storsejr over OS3

På dagen hvor Danmark kvalificerede sig til VM i Rusland med en 5-1 sejr over Irland, overgik SØF resultatmæssigt denne fantastiske præstation med en gevinst på 6½-1½. Den kunne tilmed have været endnu større, idet både John og Tage havde gode muligheder for vinde deres partier. Kun Henning på øverste bræt kom ikke i nærheden af et solidt overtag. Tværtimod var han på et tidspunkt en let officer nede, men denne måtte Cipriano Sande afgive tilbage for at stoppe et par fritløbende bønder.

Tage har netop spillet Dd6xDd8+, og der stopper notationen. Man må antage, at Lars Petersen slog igen med springeren, og så kan jeg ikke lige få øje på den mat, som Tage mente var nært forestående; men hvorfor han er gået med til remis i stillingen virker ikke fornuftigt. Var det landskampens skyld?

Bo fik hurtigt et klart forspring mod Christian Ringsmose, og dermed nåede han givetvis at se irernes mål, som han ellers var nervøs for at gå glip af.

Mikkel gjorde Poul Andersen opmærksom på, at der blev taget et ulovligt træk. Modstanderen opfattede det som at spillet var tabt … ellers brugte han det som undskyldning for at nå hjem til boldspillet. Han forsvandt i hvert fald inden at turneringslederen blev opmærksom på situationen.

Resten af spillerne på de hold forblev på skolen trods den store begivenhed. Undertegnede spillede en halvsløj åbning med en del unødvendige omstillinger. Til mit held begyndte Leif Rasmussen at lave nogle småfejl, som i første omgang gav to bønder, og til sidst muligheden for en gaffel på konge og løber.

Ulla vandt en officer, som var dækket af en bunden bonde, der ikke kunne slå igen, idet kongen da ville stå i skak af Ullas tårn. Henning Rasmussen kæmpede videre en del træk mere, uden at kunne vinde det tabte tilbage og gav så fortabt.

Torben Larsen foretog et springertræk og nåede at sætte brikken og slå på uret, inden det gik op for ham at det var galt. Han tog brikken op fra brættet igen og ville gøre det om, men den gik Jan ikke med til. Fejltagelsen bragte vor spiller en kvalitet foran, og det tårn vandt noget senere slutspillet mod springeren.

John havde med de hvide brikker opnået denne gunstige stilling med de hvide brikker og er tilmed i trækket. Han ville desværre forsøge at vinde tårnet. En del træk gik med dette. Razvan Ianchis slap ud af det, ved senere at rykke tårnet til d1, og efterfølgende fik dronningen lov at slå Johns springer på e4. Det endte dermed i evigskak, hvilket John da skulle være glad for, da en simpel manøvre, sort tårn til Tg1 kunne have givet et tab.

Samlet set ikke noget dårligt resultat, der på nuværende tidspunkt giver plads 3, men lad os nu se i de næste to kampe, om det virkelig kan række til en plads i oprykningsspillet.

Skrevet af Allan Hallgren Hansen den 17. november 2017