Klubturnering 2017

Til årets klubturnering var der 16 deltagere. Det blev besluttet at spille de første 6 runder som en Monradturnering, hvorefter de medvirkende skulle fortsætte i 4 slutspil med hver 4 spillere.

På grund af ret mange afbud samt personer, som trak sig ud, blev det aldrig den helt store succes. En Magnus Stein trådte ind i stedet for Ruben, men mistede lysten igen efter blot 2 partier. Desuden var der partier, som ikke blev afviklet, værst var det med Bo og Johannes, der hver især ikke kom til 5 partier, enten på grund af egen eller modstanders afbud. Ikke for godt.

Selve mesterskabet blev heller aldrig spændende. Thomas Kaas tabte til Jan allerede i første runde, og da en ellers god stilling mod Per i femte runde blev forspildt til et tab, stod det allerede der klart, hvor skabet skulle stå, selvom Ib endnu hang godt med. Hvor de første 5 runder blev afviklet på en måned, gik der over 2 måneder for udførelsen af de sidste 4 runder. Det kan naturligvis ikke være anderledes men er næppe det mest befordrende for fremmødet.

Med kun 15 tilbageværende blev der kun 3 plads i nederste pulje. Trods den overraskende gevinst i første runde, var Jan havnet her, og med en sikker sejr over Johannes i syvende runde, satte han sig på plads 1.

I næstnederste gruppe vandt undertegnede over Ulla og Hans-Jørn, hvorefter en remis mod Tage i niende runde, indbragte mig plads 1, et halv point foran netop Tage.

Bjarne blev vinder af gruppe B med gevinst over Henning og Birger samt en medtaget remis mod Kiel. Med en gevinst over Jørgen indtog Birger plads 2.

Med 8 point blev Per en suveræn vinder foran Ib med 6½, Thomas 5 og Flemming Borg 4 point. Det gav præmie til de 3 førstnævnte. Kiel vedtog på sidste aften, at der skulle være præmie til de 2 bedste under 1500. Med mine 5½ point går den ene af disse til mig. Da Ulla og Jan hver endte på 4 point – Ulla på baggrund af et afbud fra Hans-Jørn i sidste runde – ved jeg ikke, hvorledes han vil afgøre dette.

Endelig skulle der være præmier til de to bedste scorer over forventet blandt de resterende. Her er netop Jan og Ulla bedst med henholdsvis +1,10 og +1,50, så præmie begge uanset. Ruben fulgte faktisk derefter med 0,15 for sin ene remis. Tæller denne ikke, bliver det Bjarne med +0,05.

Måske Jørgen har en anden udlægning, så ingen garanti.

Det nye år står på 3 aftener med 3 runder halvtimes partier startende den 9. januar og fortsættende uge 4 + 5.

Skrevet af Allan Hallgren Hansen den 1. januar 2018