Klubturneringen slut

I hvert fald for alle andre end Thomas og Per, der må ud i en omkamp efter nytår. Det lå ellers til at Thomas skulle sikre sig sit andet mesterskab, men det blev der som bekendt overraskende lavet om på i næstsidste runde. Den nærmere dato for afvikling af finalen er, så vidt jeg ved, ikke fastlagt for nuværende.

Tredjepladsen er lidt diffus. På hjemmesiden ved DSU udnævnes Birger til den, mens Bjarne har den bedste korrektion her på vores site - 25¾ mod 25½. Jeg håber, nogen kan regne det helt korrekt efter.

Angående de tre præmier for mest over forventet, så deler Frits og Bjarne førstepladsen med +1,05. Det kan eventuelt afgøres mere præcist ved at se hvert partis forventet efter, uden at runde af til tyvendedele til sidst. Får Bjarne den almindelige tredjepræmie er dette naturligvis ligegyldigt. Derpå følger Flemming Borg med +0,80; og dernæst undertegnede med +0,65 (hvilket kun giver præmie, dersom Bjarne ikke får præmie sammen med Frits. Jeg stiller mig deraf inhabil i sagen). Nærmeste forfølgere var Henning og Kiel hver med +0,30 og Tage med +0,25.

Til alle medvirkende tak for en god turnering, som i det store hele forløb mere spændende end forventet - muligvis fordi den blev afviklet efter Monrad systemet frem for Schweizer. Jeg er lige ved at tro, at stort set alle i midten nåede spille mod hinanden indbyrdes; hvilket ofte har været kritikken af at afvikle mesterskabet i en stor gruppe.

OBS: Turneringslederen har afgjort, at det er DSUs almindelige korrektion, der tæller. Hvilket betyder, at det udelukkende er det antal point, ens modstandere har opnået, der afgør sagen, og ikke hvad spilleren selv har opnået mod hver enkel af dem. Da Birger og Bjarne har haft præcis de samme modstandere bortset fra Birger mødte Tage, hvor Bjarne spillede mod Hans-Jørn, og da Tage scorede ½ point mere end Hans-Jørn, afgjorde det sagen til Birgers fordel.

Bjarne deler deraf præstationspræmie 1 med Frits og med Flemming på plads 3.

Det kræver en del programmering at ændre det på vores hjemmeside, men hvis det er kutymen fremover, så må jeg på et eller andet tidspunkt få det ændret.

Skrevet af Allan Hallgren Hansen den 15. december 2016